Agenda

September en oktober 2021

Dia de los Muertos.

 In de christelijke traditie kennen we Allerheiligen en Allerzielen, momenten om gestorvenen te herdenken. In Mexico is “Dia de los Muertos” de dag van de doden, een feestdag met bijzondere rituelen. Men gelooft dat op die dag de scheiding tussen hemel en aarde transparant is en dat we contact kunnen maken met dierbaren die zijn overleden. Dat is niet eng, maar vreugdevol. Het maakt dat de verbintenis met je dierbaren blijft bestaan, en dat je herinneringen zich verdiepen.

Dia de los Muertos wordt steeds bekender in Nederland, wellicht omdat in dit feest het natuurlijke proces van leven en dood, bloeien en sterven, kracht en kwetsbaarheid, in het licht wordt gezet.

In deze bijeenkomst vertel ik je meer over de achtergronden van dit feest, die ik uit eerste hand heb ontvangen van mijn Mexicaanse schoondochter Jimena. We tekenen stap voor stap een “scull” die we versieren met kleurige bloemen. We delen herinneringen en gedenken onze voorouders. 

Data: donderdag 21 oktober 2021 11.00 uur tot 14.00 uur

zondag  31 oktober 2021 11.00 uur 11.00 uur tot 14.00 uur

en op aanvraag.

Ter kennismaking € 20- p.p.

Meld je aan via het contactformulier. Van harte welkom!

The Art of Foreplay.

 

Onder de noemer “Art of Foreplay” heeft Esther Perel een online cursus gegeven om erotiek een plaats te geven in je dagelijks leven. Esther Perel, geboren in België, nu woonachtig in New York, heeft jarenlang mensen begeleid in haar praktijk als relatietherapeut. Zij heeft twee boeken geschreven over relaties: “Erotische intelligentie” en “Liefde in verhouding”. Naar aanleiding van dit laatste boek was zij in 2018 te gast bij ”Zomergasten” en haar verfrissende kijk op liefde, huwelijk, en trouw, raakte mij en vele anderen. Sindsdien volg ik haar workshops, seminars en lezingen.

 

Haar online cursus “Art of foreplay” heeft mij ertoe gezet haar inzichten om te zetten naar een cursus voor vrouwen waarin we de thema's kunstzinnig uitwerken. Spelenderwijs erotiek inzetten in je dagelijks leven. Met verhalen, muziek, meditatie, kleuren en vormen. Veilig en respectvol, met onze kleren aan.

 

 In deze cursus: 

  • leer je jezelf beter kennen.
  • ontwikkel je jouw verlangen.
  • vergroot je jouw sensuele palet aan mogelijkheden
  • geef je erotiek ruimte in je leven.In de eerste bijeenkomst ontdekken we wat je wilt alleen of in een relatie. Waar ben je op dit moment en waar wil je naar toe?

 

In de tweede bijeenkomst onderzoeken we jouw verlangen, heb je verlangens of zijn ze gewoon niet meer aanwezig?

 

In de derde bijeenkomst oefenen we in ontvangen, krijgen we de smaak te pakken.

 

In de vierde bijeenkomst ervaren we aanraking als krachtig instrument om te relaxen en opwinding te ervaren.

 

De vijfde bijeenkomst staat in het teken van spiritualiteit, erotiek is geestig!

 

De zesde bijeenkomst gaat spelenderwijs.

 

Tijdens de zevende bijeenkomst creëren we ruimte voor erotiek in ons dagelijks leven.

 

Voor meer informatie mail naar info@liliantan.nl
Ontdek je creativiteit!

 

In deze tijdspanne waarin we rekening moeten houden met een wereldwijd verspreid virus, waarin we steeds meer in onze vrijheid beperkt werden, worden we uitgedaagd om plezier en zingeving in ons zelf te vinden. Als fysieke bewegingsvrijheid afneemt hebben we in ieder geval onze fantasie nog. Maar zelfs dat is soms nog ver te zoeken.

In drie sessies gaan we op zoek naar jouw scheppingsdrang. Ieder mens heeft van nature een scheppingsdrang. Sommigen hebben een talent, anderen aanleg en de meeste mensen willen wat gaan doen om zich te ontspannen en bezig te zijn maar weten niet waar ze moeten beginnen.  

 

Begin bij jezelf, sessie 1. “Paradijs”

Stel je voor dat alles open ligt, dat alles in jouw bereik ligt, dat je de hele aarde ter beschikking hebt en niet hoeft te kiezen? Zet je punt.

Jouw creativiteit in relaties, sessie 2. “Spiegel”

In sessie twee gaan we op zoek naar je creativiteit in relaties. Wat doe je met een ander? Pas je je aan, of ga je je eigen gang? Hoe laat je jouw kleurenpalet zien, jouw beweging. Hoe verloopt jouw lijn?

Jouw creativiteit in het leven, sessie 3. “Puzzle”

Met punten en lijnen geef je vorm. Welke vormen passen bij je, wat wil je stimuleren en waar word je enthousiast van? Of knelt er iets? Geef het vorm!

 

Mei en juni 2021

Wegwijs in het labyrint

 

In mei en juni 2021 kun je het labyrint in “De Stelt” lopen. Wil je graag wat meer weten over het labyrint, dan kun je vooraf een sessie volgen waarin we de kennismaken met de diepe gelaagdheid van het labyrint. We gaan het tekenen, leggen en voelen en ik neem je mee op het pad van de pelgrims naar de kathedraal van Chartres.