"Cut the cord"

In november 2017 was ik in Gerona, Spanje. ik volgde daar de mastery training in Tantra. Een van de oefeningen die ik graag door wil geven heeft Margot Anand uitgebreid beschreven in haar boek: “ Tantrische Liefde” 

Toen ik deze oefening met de hele groep deed heb ik ervaren hoe krachtig deze is. Ik heb hem vaak in mijn eentje gedaan, maar nu wil ik je uitnodigen om dit met meer mensen te doen. Ik noem de oefening “cut the cord” omdat de lessen in het Engels gegeven werden en de kracht hiervan me bij is gebleven. Margot gaat met dit krachtritueel al de chakra’s langs. Voor mij is dit niet nodig, wel de herhaling. Zeker drie maal in een sessie met anderen, maar ook later als je alleen bent. Je hamert het in je systeem. Ik doe de oefening soms als onderdeel van een uitgebreid ritueel of als zelfstandige oefening. 

Wat levert het op? Vrijheid! 

Een begeleider zou dit ritueel met trommelgeroffel kunnen begeleiden, vlak voor het moment van hakken. 

Het ritueel bestaat uit twee delen: 

  • het terugnemen van je eigen energie en teruggeven van de energie van de ander.
  •  Het doorsnijden van de banden met het gedrag van iemand of van die situatie waar je vanaf wilt. 

Het hoeft zeker niet te betekenen dat je de persoon niet meer onder ogen hoeft te komen, of nooit meer in een dergelijke situatie terecht zal komen, maar dat kan wel. In essentie gaat het erom dat je geen energie verliest aan mensen of zaken die jouw energie opslokken. 

Ga rechtop staan, adem een aantal keren diep in en uit. 

Focus op de persoon of situatie die jouw energie wegneemt. 

Hef je beide handen voor je hart in ontspannen vuisten. 

Breng je energie naar je rechterhand, strek uit en geef de ander zijn energie terug, daarna breng je jouw energie naar je andere hand, voeg hem bij je uitgestrekte hand en neem vanaf die plek je energie terug. Breng beide handen terug naar je hart. Dan komt het leukste! 

Hef beide handen boven je hoofd, als een dakje. Het is geen dakje, het is een guillotine, zo’n akelig houten instrument met een vlijmscherp mes waardoor Marie Antoinette aan haar einde is gekomen. Met de kracht van een guillotine breng je beide handen tegelijkertijd naar beneden en je schreeuwt 

WHAUUUUUUUUOOOOOOOOUUUUUUAAAAAAA. Klank en snelheid moeten overeen komen. Doe dit minstens drie maal en doe het iedere dag zolang als je het nodig hebt. Als je dit ritueel wilt doen onder begeleiding, neem dan contact met me op. We maken er een bijzonder moment van. Een kostbare herinnering aan het terugkrijgen van je vrijheid.