LIEFDE

Begeerte

Een aantal jaren geleden heb ik tantra-sessies gegeven. Naast mijn huis had ik een prachtige serene praktijkruimte die zich goed leende voor dat doel. Mijn leven nam een andere wending, ik ben verhuisd, maar nu komt een stel terug met de vraag:” kunnen we dat nog eens doen?”. Het betreft hier een echtpaar met een gelukkige, langdurige relatie. Ze zijn al bij elkaar vanaf hun jeugd en kennen elkaar al meer dan 40 jaar. Nog steeds genieten ze van seks met elkaar. Ze hebben het goed en toch is er, met name bij de vrouw…….verlangen! Ze wil zo graag begeerd worden!

Deze vraag riep bij mij verlangen op. Tantra-sessies geven zoveel voldoening, zowel voor de deelnemers als voor mij. Ik ging dus op zoek naar een mooie locatie, zocht zowel spannende als ontspannende oefeningen uit en vroeg aan het stel of ze nog meer mensen kenden die willen deelnemen zodra we weer veilig in elkaars nabijheid kunnen zijn.

Maar dat wilde ze niet! Een weekend met andere mensen onderdompelen in de wereld van Tantra! Daarbij voelde ze zich niet op haar gemak. Een middagje samen met haar man, fijne massages ondergaan, dat wilde ze wel. Maarrrrrrrr, begeren werkt anders dan houden van. Houden van is intiem, kan dichtbij en op afstand, maar begeren………….vraagt afstand. Je kunt niet begeren wat je al hebt! Of toch? Dat ze haar relatie niet op het spel wil zetten om begeerd te worden door een andere man is zo klaar als een klontje, maar hoe kan ze dan toch haar verlangen, om begeerd te worden, bevredigen? Tantra leert je leven met onvervuld verlangen. Ze kan zich erbij neerleggen, haar zegeningen tellen en kalmpjes doorgaan met tevreden zijn.

Maar stel dat ik haar ertoe kan bewegen om toch deel te nemen in een kleine groep? Door oefeningen seksuele energie op wekken, samen met haar man en anderen. Aantrekkingskracht stimuleren door vrouwelijke en mannelijke energie te laten stromen. Ja, dat is spannend, want je laat het gewone dagelijkse leven los. Je stapt uit je routine en danst met anderen, maar gaat naar bed met je eigen man. Je eigen man, die ook even los is gekomen, die zijn mannelijke energie wakker heeft geschud en zijn eigen vrouw begeert.

Zo mooi is tantra. Leven in extase, ook na 40 jaar samenzijn met dezelfde partner.