LEVEN

Ritme

 

 

Op dit moment houd ik me bezig met ritme. ik volg een opleiding waar dit thema aan de orde is. Ik heb veel ontdekt over mijn ritmes en de afwezigheid daarvan. Als je nadenkt, of zoals ik, ritmes tekent, kun je nieuwe elementen toevoegen of weglaten. Denk eens na over je dagritme, wat zou je weg willen laten, wat zou je toe willen voegen? Omdat ik veel nadenk over seks en erotiek en dat ook graag praktiseer ontdekte ik iets moois dat ik graag met jou wil delen.

‘s Morgens wil ik graag dansen of mediteren of oefeningen doen voor mijn buik en rugspieren. Dansen doe ik het liefste op Bones van Gabriëlle Roth, op dit moment mijn favoriet. Echter met nog slapende mensen in huis, niet mogelijk. Mediteren kan altijd, maar als ik wil bewegen en mijn spieren wil activeren heb ik muziek nodig in de morgen.

Door mijn ritme te bekijken, kwam ik tot de conclusie dat ik het eenvoudiger vond om te mediteren dan te dansen in de vroege ochtenduren. Daarna kleed ik me aan en de dag begint. Ik besefte dat als ik eenmaal mijn dagelijkse kleren aan heb, geen zin meer heb in dansen of oefeningen. Dus heb ik iets toegevoegd in mijn ritme. Ik doe yoga kleding aan als ik ben opgestaan. Dan zet ik thee en kijk of ik ergens een balzaal voor me in kan richten. Helaas, gisteren lukte dat niet. Mijn man kwam nog slaperig uit ons warme bed gekropen en, om onder zijn toeziend oog, mijn Bones te shaken, leek me geen goed idee. Dus vertrok ik naar de slaapkamer met mijn Bones. Ik kleedde me uit en vergat mijn dans en oefeningen. Naakt staarde ik naar Bones. Wat hield me tegen? Niets! Ik deed de Kundalini en voelde mijn energie toenemen. Op het bed deed ik mijn oefeningen en daarna masseerde ik mijn benen. Dat was lekker, zacht raakte mijn hand de binnenkant van mijn dijbenen. Dat was nog veel lekkerder. Mijn massage werd uitvoeriger en zachter, ik streelde over mijn vulva en verbaasde me over mijzelf. Dat ik nog niet eerder ontdekt heb, hoe heerlijk dit is, na het dansen en gymnastiek oefeningen. Ik heb er geen uitgebreide masturbatiesessie van gemaakt, het bleef bij rustige effleurages. Dat zijn langzame massage streken met volle hand over het lichaam. Mijn lijf had genoten en was tevreden. Dit gelukzalige gevoel is de hele dag gebleven en als ik er nu aan denk, komt het weer terug. Zelfbevrediging, maar dan anders. Dit voeg ik toe in mijn dagelijkse ritme.   

 

21 maart 2019

Lente Equinox