LIEFDE

Tantrische oefening als je geen zin hebt.

Over seks hoef je niet moeilijk te doen, zowel voor mannen als voor vrouwen is seksuele energie je levenskracht. Moeilijk te geloven? Heb je de zin verloren, dan raad ik je de volgende oefening aan:

Net als eten, drinken en slapen is seks een basisbehoefte. Sommigen mensen stoppen met eten en vermageren, als je niet genoeg drinkt, droog je uit. Als je niet meer kunt slapen, weet je dat er iets heel erg mis is. De alarmbellen gaan af. Waarom niet als er geen zin meer is in seks?

 

Er is geen grotere waarschuwing dan het verlies van je seksuele energie.

 

Op het moment dat je bij jezelf bemerkt dat je zin weg is, dat je lijf niet meer reageert op liefkozingen van jezelf of van je partner, moet je het volgende doen: nadenken! Niet zomaar denken, maar nadenken. Wanneer heb je dit gevoel verloren. Waar ben je het kwijtgeraakt? Of is het nooit ontwaakt? Ergens ben je van je pad afgegaan, heb je je laten leiden door anderen of door je verantwoordelijkheden. Of ben je gewoon moe?

 

Van de man die mij ingeleid heeft in de wereld van Tantra heb ik geleerd dat zin bestaat uit twee elementen, zin, bedoeld als het leuk vinden en zin, als zijnde zinnig. Echte zin draagt die twee elementen in zich. Seks is leuk omdat het heerlijk is om te doen. Seks is zinnig omdat je er je liefde mee uit kunt drukken. Nooit ben je meer met iemand verbonden als tijdens een heerlijke vrijage. Gebruik je seks voor andere doeleinden, bijvoorbeeld om je ego te strelen of om je af te reageren dan duurt het niet lang voordat het niet meer leuk is. Gebruik je seks om je liefde te uiten, maar je partner is daar totaal niet van gediend, dan is dat niet leuk en niet zinnig.Vroeger was de seks zinnig om nageslacht te produceren maar dat is tegenwoordig ook niet meer de belangrijkste drijfveer om te vrijen.

 

Dus wat te doen bij geen zin? 

 

Onderzoek je lichaam. Ben je moe? Heb je pijn? Neem rust, want je weet nu dat de alarmbellen rinkelen, zoek uit waarom je pijn hebt en zoek hulp daarbij. Kom in beweging op jouw manier.

 

Onderzoek je hart. Kun je je liefde tot uitdrukking brengen en zo niet, wat hindert je? Schrijf het op en denk na over wat liefde voor jou betekent. Zet muziek op die je raakt, wat zegt de muziek jou die je uitgekozen hebt?

 

Onderzoek je geest. waar ben je mee bezig? Wordt je hoofd gevuld met gedachten waar je blij van wordt en zo niet, kun je die loslaten? Mediteer, dan hoeft niet op een kussentje met een staafje wierook. maar neem iedere dag aan het begin van de dag even de tijd om te bepalen hoe je wilt dat je dag verloopt en zorg ervoor dat het kan.

 

Verandering kost tijd en moeite en het gaat niet vanzelf. Met kleine stapjes, vallen en opstaan zul je weer je zin ontdekken en je eigen weg gaan. Jij verandert, je gaat meer van jezelf houden. De mensen in je omgeving bemerken dat, en ontdekken dat je veel leuker bent als je het naar je zin hebt!

 

Succes!