De mens is een seksueel wezen.

De mens is een seksueel wezen. Seksualiteit is onlosmakelijk verbonden met ons menszijn. Het is een eigenschap van alles wat leeft en groeit op aarde, dus ook van de mens. Seksualiteit wordt beïnvloed door tal van factoren, stofjes in de hersenen, hormonen, maar ook omgeving, cultuur en natuur.

 

Seksualiteit heeft twee componenten, het mannelijke en het vrouwelijke. In ieder mens is het vrouwelijke en het mannelijke aanwezig. Als het mannelijke en vrouwelijke samenkomen ontstaat er iets nieuws! Creatie! Dat komt omdat het mannelijke het patroon vormt en het vrouwelijke de materie.

Dat zal ik uitleggen. Om iets tot stand te brengen heb je een idee nodig, een patroon van hoe het gaat worden. Patroon komt van pater en je herkent papa hierin. Aan een idee, een patroon heb je niet genoeg. Je hebt stof nodig, materie, mater, mama. Dan krijgt het vorm. 

 

 

 

Het mannelijke is naar buiten gericht, niet voor niets hangen de penis en de ballen buiten het lichaam. Het zaad spuit naar buiten, maar als het niet op een speciale plek terecht komt ontstaat er niets nieuws. Het vrouwelijke is naar binnen gericht, in haar warme holtes wachten de eitjes op de creatie van een nieuw kind.

 

Als in jezelf het mannelijke en het vrouwelijke element samenkomen ben je creatief, kun je nieuwe dingen bedenken en vormgeven. Dan voel je je niet machteloos.

Je bent geaard. Helaas is de balans tussen het mannelijke en het vrouwelijke soms verstoord. Dat heeft invloed op je seksualiteit.